Što su kolačići? 

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se preuzimaju na vaše računalo, tablet ili mobilni telefon kada posjetite web stranicu ili aplikaciju. Oni su vrlo korisna i uobičajena metoda koju koristi gotovo svaka web stranica koju posjetite jer vam pomažu da vaše online iskustvo bude lako, jednostavno i općenito bolje. Kolačići se koriste za identifikaciju preglednika na pojedinačnom računalu. Kolačiće koristimo iz niza razloga navedenih u nastavku. Nažalost, u većini slučajeva ne postoje industrijske standardne opcije za onemogućavanje kolačića bez potpunog onemogućavanja funkcionalnosti i značajki koje oni dodaju web-mjestu. Preporuča se da sve kolačiće ostavite uključenima ako niste sigurni trebaju li vam ili ne, u slučaju da se koriste za pružanje usluge koju koristite.  

Iz sigurnosnih razloga vaše kolačiće koristimo mjesec dana, a nakon mjesec dana tražit ćemo od vas dopuštenje za ponovno korištenje.  
 
Vrste kolačića 

  • Neophodni kolačići ključni su kako bi vam pomogli da koristite usluge koje nudimo na našoj web stranici i bez njih je nemoguće pravilno koristiti web stranicu. Ovi kolačići ne uključuju nikakve osobne podatke o vama ili vašoj web povijesti. 
  • Funkcionalni kolačići čine vaše online iskustvo na našoj web stranici boljim i oni također ne uključuju nikakve osobne podatke koji bi nam mogli omogućiti da vas identificiramo. 
  • Izvedbeni/analitički kolačići pomažu nam prikupiti statističke podatke kako bismo vam pružili sjajno iskustvo na ovoj stranici. Nudimo funkciju za postavljanje vaših preferencija za rad ove stranice kada je koristite. Kako bismo zapamtili vaše postavke, moramo postaviti kolačiće tako da se vaši podaci mogu pozvati svaki put kada komunicirate sa stranicom na koju utječu vaše postavke. 
  • Marketinški kolačići koji se koriste kako bi nam omogućili da vam pružimo oglase koji su relevantni za vas. Povezujemo samo nužne kolačiće koji se, kao što je gore objašnjeno, ne mogu isključiti.

Kolačići treće strane 

U nekim posebnim slučajevima koristimo i kolačiće pouzdanih trećih strana. Analitika treće strane koristi se za praćenje i mjerenje korištenja ove stranice kako bismo mogli nastaviti proizvoditi relevantqan sadržaj. Ovi kolačići mogu pratiti određene informacije, na primjer, koliko vremena provodite na stranici ili stranice koje posjećujete, što nam pomaže da shvatimo kako možemo poboljšati ovu stranicu za vas. Za prikupljanje ovih podataka koristimo se različitim uslugama (Google Analytics, LinkedIn) koje nam pomažu da vam pokažemo relevantne proizvode i usluge na temelju onoga za što se čini da ste zainteresirani. 

Društvene mreže 

Svi osobni podaci prikupljeni putem društvenih medija M.A.I. Solutions d.o.o. obrađuju se u skladu s GDPR-om. Konkretno, M.A.I. Solutions d.o.o. može se pronaći na sljedećim društvenim mrežama i drugim platformama, čija se politika privatnosti nalazi na poveznici u nastavku: LinkedIn, Youtube

Onemogućavanje kolačića 

Kolačiće možete onemogućiti podešavanjem postavki u svom pregledniku (pogledajte pomoć preglednika kako to učiniti). Imajte na umu da onemogućavanje kolačića može utjecati na funkcionalnost ove i mnogih drugih web stranica koje posjećujete. Onemogućavanje kolačića obično će rezultirati onemogućavanjem određenih funkcija i značajki stranice. Stoga se preporučuje da to ne činite. 

Više informacija o kolačićima 

Ako još uvijek tražite više informacija o tome kako koristimo kolačiće, možete nas kontaktirati putem e-pošte: info@mai.hr 
Za više informacija o kolačićima i njihovom utjecaju na vas i vaše pregledavanje posjetite www.aboutcookies.org.