Ključna je svrha uređaja za skeniranje u zdravstvenoj industriji poboljšati njegu i brigu o pacijentima umanjivanjem pogrešaka prilikom propisivanja i doziranja lijekova.

Zdravstvena okruženja imaju propise i zahtjeve o čistoći kako skenera tako i ostale opreme koja se nalazi u njihovom okruženju i svakodnevnoj upotrebi.

Datalogic Gryphon HC serija uređaja za skeniranje je specijalno dizajnirana za zdravstvo. Posebna je po tzv. Disinfectant-Ready enclosures koji su tretirani anti-mikrobnim aditivima i otporni na svakodnevno čišćenje jakim dezinfekcijskim sredstvima.

Zahvaljujući Motionix ™ tehnologiji osjetljivoj na pokret koja detektira prirodne pokrete korisnika, automatski prebacuje uređaj na željeni način rada skeniranja (ručni način ili prezentacijski). Budući da Motionix ™ automatski prebacuje uređaj na odgovarajući način rada, korisnik ne mora isprobavati da li je uređaj u funkciji ili ne.

Gryphon 4400-HC 2D očitava sve 1D i 2D bar kodove, kodove sa LCD monitora, mobitela, pametnih telefona i drugih mobilnih uređaja. Poboljšana optika omogućuje veću toleranciju na pokrete te brzo očitavanje kodova kao i mogućnost očitavanja potpisa ili recepata.

Zahvaljujći žarko crvenoj svjetlosnoj iluminaciji sačinjenoj od 4 vidljive točke (ciljanik), korisnik je u mogućnosti jasno odrediti cilj skeniranja.